עשרת הטיפים לרוכשי דירות
- עו"ד בת אל בכר
- 22 בפבר׳ 2017
- זמן קריאה 2 דקות

לרובנו רכישת דירה היא בד"כ ההשקעה הגדולה ביותר בחיינו ולכן אל לנו להקל ראש בהליך מורכב זה ועלינו לבצע את כל הבדיקות הנדרשות בטרם חתימה על החוזה ולעמוד על כל הסעיפים הנדרשים בחוזה על מנת להגן על האינטרסים שלנו מול המוכר.
ראשית יש לבדוק את זהות בעל הדירה ולראות כי הוא זכאי למכור את הדירה. בד"כ ניתן לבדוק זאת באמצעות השוואה פשוטה בין הבעלים הרשומים בנסח הטאבו/ טופס רישום זכויות לבין ת.ז. של המוכר. ניתן להוציא נסח טאבו עדכני מהאתר של משרד המשפטים בעלות של 15 ₪. במידה והדירה לא רשומה בטאבו אלא ברשות מקרקעי ישראל ו/או בחברה משכנת, יש לבקש מהמוכר שימציא לכם אישורי זכויות מהרשות ו/או מהחברה המשכנת, כאשר כל מקרה נבדק לגופו.
יש להזמין את קבצי הבית המשותף שכוללים את צו הבית המשותף, תשריט הבית ותקנון הבית המשותף. (זאת במידה והדירה רשומה בטאבו).
יש לבדוק האם קיימים על הנכס שעבודים, עיקולים, משכנתא, הערות למיניהן אשר עלולים למנוע את העברת הדירה ע"ש הרוכש. בדיקה זו בד"כ ניתן לעשות באמצעות עיון בנסח טאבו/ אישור זכויות.
במידה ורובצת על הדירה משכנתא יש לבדוק מה יתרת המשכנתא שנותרה לתשלום וכן לקבוע את מנגנון הסרת המשכנתא בחוזה ובמידה ואתם לוקחים משכנתא יש לקבל מהבנק שלכם אישור עקרוני למשכנתא ושאין כל מניעה לקחת משכנתא על הדירה.
יש לבדוק מול הרשויות המתאימות האם קיימים חיובים על הדירה בגין היטל השבחה, היטלי תיעול וביוב, מס שבח וכו'.
בדיקה נוספת שצריך וחובה לעשות היא האם קיימים על הדירה צווי הריסה, האם נעשתה בדירה בנייה ללא היתר, האם בקשר עם הדירה מתנהלים הליכים משפטיים כלשהם. בדיקה זאת ניתן לבצע מול הרשות המקומית ו/או הועדה לתכנון ובנייה.
יש לבדוק את תכולת הדירה ומה נכלל בעסקת המכר כולל ירידה לפרטים כגון: מזגן, ארונות קיר, כיריים, מנורות וכו'. כמובן שיש לציין זאת בחוזה על מנת למנוע אי הבנות ואי נעימויות ביום מסירת החזקה בדירה.
בדיקה נוספת שיש לבצע בטרם חתימת החוזה זה האם חל על הרוכש חיוב במס רכישה בגין הדירה הנרכשת.
לא לחתום על זכרון דברים. זכרון דברים הוא חוזה מחייב לכל דבר ועניין, חתימה שכזו קושרת אתכם עם המוכר מבחינה חוזית ומצמצמת את אפשרויות המיקוח שלכם לגבי תנאי החוזה.
יש להקפיד על רישום הערת אזהרה לטובת הרוכש בטאבו או ברשות מקרקעי ישראל ו/או בחברה המשכנת (במידה והדירה לא רשומה בטאבו) ורק אז להעביר את התשלום הראשון.
כמובן שזו רשימה חלקית וקיימות עוד הרבה בדיקות שיש לבצע בטרם רכישת דירה וסעיפים שיש להתאימם לחוזה ובסופו של דבר כל דירה וכל חוזה לגופו ולכן יש צורך לשכור את שירותיו של עו"ד הבקי בתחום המקרקעין על מנת שיגן על האינטרסים שלכם בתור רוכשים.
המידע המוצג במאמר זה הינו מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ /או ייצוג משפטי מכל סוג שהוא.
Comments